نـان بـادام

0
1,202 مشاهده

badami

 مواد لازم برای خمیر

 تخم مرغ:                                            یک عدد

آرد:                                                   سه پیمانه

مایه خمیر فوری:                                   یک قاشق چایخوری

شکر:                                                 نصف پیمانه

شیر:                                                  یک پیمانه

کره:                                                  ۴۰ گرم

 مواد لازم میانی

 بادام آسیاب شده:                                    یک پیمانه

 دارچین:                                              یک قاشق چایخوری

 سفیده تخم مرغ:                                     یک عدد

 شکر:                                                دو قاشق غذاخوری

 کره:                                                 ۴۰ گرم

 مواد لازم رویه

 تخم مرغ:                                           یک عدد

 کنجد:                                                به میزان لازم

 طرز تهیه مواد میانی

در ظرفی پودر بادام، دارچین، شکر و سفیده تخم مرغ را هم زده تا انسجام یابد، در غیر این صورت کمی شیر می‌ریزیم. خمیر را در سطح آرد پاشی شده به صورت مستطیل باز کرده و روی آن کره ذوب شده را می‌مالیم و مواد میانی را با رعایت فاصله یک و نیم سانتی‌متری از کناره خمیر روی آن قرار می‌دهیم، سپس از یک طرف شروع به رول کردن می‌کنیم و دو سر خمیر را به کمک کمی آب به هم می‌چسبانیم تا مانند حلقه شود. خمیر را در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته‌ایم قرار داده و با کارد یا قیچی برش‌هایی به فاصله دو سانتی‌متری از یکدیگر ایجاد کرده و هر برش را به یک سمت می‌خوابانیم تا مواد میانی دیده شوند. روی آن تخم مرغ زده شده را مالیده و کنجد می‌پاشیم و دوباره نیم ساعت استراحت داده و آن را در فری که از قبل با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم به مدت نیم ساعت قرار می‌دهیم تا روی آن طلایی شود.

 طرز تهیه خمیر

 خمیر مایه را با یک قاشق سوپخوری شکر و شیر ولرم مخلوط کرده و اجازه می‌دهیم ده دقیقه بماند تا عمل آمده و پف کند. در ظرفی دیگر تخم مرغ، کره ذوب شده و باقی شکر را مخلوط می‌نماییم، سپس مایه خمیر عمل آمده را افزوده و هم می‌زنیم. آرد را کم کم ریخته و مخلوط می‌کنیم تا خمیر نرمی به دست آید. خمیر را در سطح آرد پاشی شده ورز می دهیم (اگر خمیر به دست چسبید کمی آرد اضافه می‌کنیم). روی خمیر را با دستمال نخی تمیز می‌پوشانیم و یک ساعت استراحت داده تا حجم آن دو برابر شود.

 نکته

در مواد میانی می‌توانید به جای بادام از گردو یا فندق نیز استفاده کنید.

نظر بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید