مواد لازم برای پنج نفر
لازانیا: شش ورق
شکر قهوهای: سه قاشق سوپخوری
کره: ۲۵ گرم
سیب درختی ورقه شده: چهار عدد
خامه فرم گرفته شده: ۲۰۰ گرم
پنیر خامهای: ۱۰۰ گرم
دارچین: یک قاشق سوپخوری
شیر: سه تا چهار قاشق سوپخوری
طرز تهیه
سیبها را پوست گرفته، ورقه میکنیم و درون یک ظرف پر از آب قرار میدهیم تا از سیاه شدن سیبها جلوگیری شود.
شکر قهوهای را درون تابه ریخته، روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کمی حل شود، بعد کره را به شکر اضافه میکنیم، سپس سیبها را افزوده، هم میزنیم و در ظرف را میبندیم تا سیبها کمی نرم شود و بپزد. برای تهیه این دسر از لازانیای پیشپخت زرماکارون استفاده شده است. قبل از توضیح دستور پخت ذکر چند نکته لازم به نظر میرسد که باعث صرفهجویی در زمان و هزینههای شما خواهد شد. در این روش پخت ورقههای لازانیای زرماکارون که برای نخستین بار در ایران تولید شده است به صورت پیشپخت بوده و نیازی به جوشاندن در آب جوش ندارد، فقط کافیست ورقهها را چند ثانیه در آب سرد قرار دهید و سپس از آن برای دسر استفاده نمایید. داخل یک قالب ۲۵×۱۰ سانتیمتری را مقداری شیر به اندازه سه تا چهار قاشق سوپخوری میریزیم. ورقههای لازانیا را به صورت شطرنجی از لبه ظرف تا کف، یکی از چپ و یکی از راست قرار میدهیم. در قسمت کف قالب مقداری از سیبها را ریخته و روی آن خامه شیرین شده میریزیم، سپس کمی پودر دارچین میپاشیم. لایههای لازانیا را روی مواد قرار داده تا کف ظرف پوشیده شود و مقداری سیب، پودر دارچین و خامه میریزیم و لایه آخر لازانیا را روی مواد قرار میدهیم تا پوشیده شود. کارامل را روی ورقههای لازانیا ریخته، کمی خامه میمالیم و درون فر از قبل گرم شده و (در طبقه وسط) به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم.
پنیر را با همزن میزنیم و با خامه شیرین شده مخلوط میکنیم. در صورت تمایل به شیرینی بیشتر میتوانیم دو قاشق سوپخوری پودر قند به پنیر اضافه کنیم و بعد آن را همزده و با خامه مخلوط نماییم. برای تزیین روی دسر میتوان از خامه فرم گرفته شده استفاده کرد و روی آن مقداری پودر دارچین پاشید.
نکته : در صورت نداشتن شکر قهوهای میتوان از شکر سفید استفاده کرد، اما زمان بیشتری برای کارامل شدن شکر صرف میگردد.