دسر كشور نروژ
مواد لازم براي شش نفر
كره يا مارگارين: 125 گرم
شكر: 165 گرم
تخممرغ: دو عدد
آرد: 185 گرم
بيكينگپودر: يك و نيم قاشق چايخوري
شير: 1/3 پيمانه
كمپوت سيب: 125 گرم
مارمالاد زردآلو يا سيب: 1/4 پيمانه
دارچين: يك قاشق چايخوري
نمك: 1/3قاشق چايخوري
طرز تهيه
طرز تهيه كره، شكر و دارچين را در ظرفي ريخته، با همزن برقي و با دور تند به مدت 5 دقيقه ميزنيم تا مواد كاملا كرم رنگ و كشدار شود، سپس تخممرغها را يكييكي با فاصله یک دقيقه با همزن برقي ميزنيم. در آخر آرد، بيكينگپودر و نمك را با هم الك نموده و به همراه شير به مواد بالا افزوده و با دور آرام همزن همه مواد را با هم تركيب ميكنيم.
كف قالب 23 سانتيمتری را كاغذ روغني پهن نموده، مواد را در قالب ميريزيم. روي آن كمپوت سيب (بدون آب) و مارمالاد زردآلو ميريزيم، به طوري كه از دور تا دور قالب به اندازه نيم سانتيمتر فاصله داشته باشد، سپس بقيه مواد كيك را روي لايه كمپوت ريخته، دو ضربه به قالب ميزنيم تا مواد به صورت يكنواخت در قالب جاي گيرد.
قالب را در طبقه وسط فر با حرارت 180 درجه سانتيگراد به مدت 40 دقيقه قرار ميدهيم تا كاملا پخته و طلايي شود.
نکته
فر بايد از 20 دقيقه قبل گرم شود.
در 20 دقيقه اول پخت كيك، به هيچ عنوان در فر را باز نميكنيم.
براي تست پخته شدن، يك سيخ چوبي در قسمت وسط كيك فرو برده، اگر مواد به آن نچسبيد كيك ما پخته است و اگر كيك در اين زمان كمي خام بود، فر را خاموش نموده و ميگذاريم كيك داخل فر بماند تا پخته شود.
به جاي دارچين ميتوانيد از 1/8 قاشق چايخوري وانيل استفاده كنيد.