بوقلمون شکم پر

0
1,260 مشاهده

بوقلمون-شکم-پر

مواد لازم:

  • بوقلمون ۱ عدد
  • کره ۱۵۰ گرم
  • خردل ۱ قاشق مرباخوری
  • عسل ۱ قاشق مرباخوری
  • زعفران ۱ قاشق مرباخوری
  • آب پرتقال نصف پیمانه
  • رنده پوست پرتقال ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر پیاز ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • مواد لازم برای درون شکم بوقلمون:
  • برنج آبکش شده ۱ کیلو
  • خلال شیرین پرتقال یا نارنج ۲۵۰ گرم
  • خلال هویج تفت خورده سه چهارم پیمانه (یا ۱ هویج بزرگ)
  • خلال پسته ۱۰۰ گرم
  • خلال بادام ۱۰۰ گرم

طرز تهیه:
داخل شکم بوقلمون را کاملاً تمیز کرده، پرزهای اضافی روی پوست را گرفته، به دقت شسته، بگذارید تا آب اضافی آن برود و بعد با دستمال مخصوص آشپزخانه آن را از داخل و بیرون کاملاً خشک کنید. مواد ماریناد را که شامل کره، خردل، عسل، آب پرتقال، محلول زعفران، رنده پوست پرتقال، پودر پیاز، نمک و فلفل باشد را با همزن بزنید تا غلظت پیدا کند و به صورت کرم درآید.
با دو سوم از مایه کرم کره تمام سطح بیرونی و درون شکم بوقلمون را بپوشانید و با مخلوط یک سوم از برنج آبکش کرده دم نکشیده و یک سوم خلال پرتقال و هویج و نیمی از خلال پسته و بادام که کمی هم به آن زعفران زده‌اید شکم بوقلمون را پر کنید (باید توجه داشت که نباید مواد درون شکم بوقلمون متراکم شوند و باید جای کافی برای بالا آمدن دم برنج بگذارید).
سپس در یک سینی لبه‌دار بزرگ که گنجایش بوقلمون را داشته باشد دو تکه فویل بزرگ به صورت + باز کرده و بوقلمون را در وسط آن گذاشته و با فویل کاملاً روی آن را بپوشانید. ۲ لیوان آب هم که در کف سینی ریخته و آن را در فر داغ ۱۸۰ سانتیگراد بگذارید بعد از جوش آمدن آب، درجه فر را کم کرده به ۱۳۰ درجه سانتیگراد برسانید تا با حرارت ملایم بوقلمون کاملاً مغز پخت شود.
مدت پخت بوقلمون بستگی به وزن آن دارد. به ازای هر کیلو وزن پرنده ۵۰ دقیقه زمان برای پخت آن لازم است، یعنی یک بوقلمون ۱۰ کیلویی ۵/۸ تا ۹ ساعت زمان برای پخت لازم دارد و در تمام این مدت بجز ۴۰ دقیقه آخر، باید کاملاً در فویل پوشیده باشد. در انتها بوقلمون را از فر خارج کرده آب اضافی حاصل از پخت آن را در ظرفی بریزید مابقی کرم کره‌ای را روی آن بمالید و ظرف را بدون فویل و سرپوش حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دیگر در فر بگذارید تا روی آن طلایی شود. می‌توانید یکی دوبار از همان آب بوقلمون و ترکیب کره با قلم روی آن بمالید تا بوقلمون ضمن برشته و طلایی شدن، خشک نشود و دقیقاً به همین علت نیز نباید از ابتدا پوست بوقلمون را کند ولی هنگام کشیدن پوست آن را گرفته و باقی پلو ر دم کنید.
مقداری از برنج پخته را با زعفران مخلوط کرده و خلال پوست پرتقال، هویج، پسته و بادام را که ۱ دقیقه با کره تفت داده‌اید به برنج زعفرانی اضافه کرده و ترکیب کنید. با پلوی ساده پلو ر در دیس مناسبی بکشید و بوقلمون را روی آن قرار دهید. می‌توانید شکم بوقلمون را با مایه آلبالو پلو یا باقالی پلو هم به همین صورت پر کنید و به همراه همین پلوها آن را سرو کنید یا بدون برنج به همان صورت بدون پر کردن شکم آن را در فر بپزید و با سبزیجات و سس‌های مخصوص به آن غذا را سرو کنید.
خلال نارنج یا پرتقال:
خلال را با آب نیم‌گرم بشویید و آن را ۳ بار هر بار به مدت ۵ دقیقه جوشانده، آبکش کرده و آب آن را عوض کنید. بعد خلال آبکش شده را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد بگذارید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس ۵۰۰ گرم شکر را در ۸۰۰ میلی‌لیتر آب به جوش آورده خلال‌ها را در آن بریزید. بعد از جوش آمدن مجدد به مدت ۲۰ دقیقه آن را بپزید و هنگام مصرف شربت اضافی آن را گرفته و مورد استفاده قرار دهید.

نظر بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید