غذای کشور ایتالیا
مــواد لازم برای چهار
نان باگت: یک عدد
سیر: دو حبه
روغن زیتون: دو قــاشق غذاخوری
سیبزمینی متوسط: یک عدد
نمک: به مـیزان لازم
ماست چکیده: دو قاشق غذاخوری
قارچ متوسط: چهار عدد
زیتون سبز شور: پنج تا شش عدد
آویشن: نصف قاشق چایخوری
آب انگور سیاه: نصف پیمانه
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
نان باگت را به صورت اریب برش میزنیم. سیرها را پوست کنده و همانطور کامل روی نانها میکشیم تا تمام قسمتهای نان عطر سیر را به خود بگیرد. روغن زیتون را هم روی نانها میریزیم و بعد تکهها را روی سینی فر گذاشته و در فر به مدت ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد حرارت میدهیم تا نانها تست شوند.
سیبزمینی را پوست کنده و با نصف پیمانه آب میگذاریم تا بپزد. قارچها را حلقه کرده، در تابه میریزیم و حرارت میدهیم تا آب میان بافتی آن خارج شده و خشک شود، سپس یک قاشق غذاخوری روغن ریخته و با همین مقدار کم، قارچها را تفت میدهیم. پس از پنج دقیقه زیتونها را خرد کرده و به آن میافزاییم. آویشن و آب انگور را ریخته و دو تا سه دقیقه صبر میکنیم تا آب انگور کاملا تبخیر و مایه دوباره خشک شود، سپس از روی حرارت برداشته و کنار میگذاریم. سیبزمینی را آبکش کرده و کامل له میکنیم، بعد با نمک و ماست مخلوط میکنیم وقتی کاملا یکدست شد، میتوان آن را به دو صورت سرو کرد. اول این که روی هر تکه نان کمی از سس سیبزمینی و کمی از سس قارچ بگذاریم یا اینکه سیبزمینی و قارچ را مخلوط کرده و بعد روی نان ریخته و سرو نماییم.
بروشتا نوعی پیش غذای بینالمللی است. پایه اصلی این پیشغذا نان تست شده با سیر و روغن زیتون است و با انواع سسها سرو میشود. شناختهشدهترین نوع آن با گوجهفرنگی، پیاز و جعفری و نوع معروف و محبوب دیگر آن با سس پستو است.